RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Краще б виграла Росія: чим "прославився" скандальний сепаратист зі "Слуги народу"

В Україні розгорівся скандал, як виявилося - кандидат в депутати Єгор Клецов, який на місцевих виборах до міської ради Миколаєва очолює список від партії "Слуга народу", є давнім прихильником Росії.

На його сторінці в Facebook, з початку російської агресії проти України, з 2014 року, з'являлося безліч публікацій з симпатіями в бік Росії.

Так, 17 травня 2015 року Клецов написав "Ось ви радієте, а я б вважав за краще, щоб було все навпаки - в хокей Росія програла США, а в майдан виграла".

4 вересня 2014 року, Клецов зробив публікацію такого змісту: "Україна: Росія, мені здається, ти хочеш мене згвалтувати! Росія: Ти що, Україна, кому ти потрібна ... та й подивися, де ти, а де я !? Україна: Так я підійду ближче ".

На його сторінці ще багато публікацій в такому дусі.

Журналісти нагадали, що Клецов відомий тим, що в 2015 році організовував і проводив мітинги, спрямовані на зрив мобілізації в ЗСУ, називав війну з РФ на Донбасі "внутрішнім конфліктом" і збирав кошти для закупівлі медикаментів для військових госпіталів на окупованій території Донецької області і особисто доставляв їх.

Після цього він написав у Facebook, що вирішив відмовитися від участі в місцевих виборах.

"Я прийняв рішення відмовитися від висунення до міської ради від партії Слуга Народу. Це складне, але правильне рішення. Залишаюся працювати на благо городян. Дякую за підтримку тим, хто мене підтримує. Для мене не було метою отримати мандат за всяку ціну", - написав сепаратист.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в одній з маршруток в Рівненській області, в місті Дубно, літня пасажирка висловила абсурдну ідею, що "Україна напала на Росію", при чому її підтримали практично всі пасажири.