RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

​Україна і Велика Британія підписали історичну угоду: всі подробиці і фото

В рамках візиту президента України Володимира Зеленського у Велику Британію між країнами підписано меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй Twitter-сторінці.

Він зазначив, що це історичний момент. Документ означає, що країни будуть щільніше співпрацювати в сфері торгівлі і в оборонній галузі.

"Два фланги Європи - західний і східний - стали ще ближче", - написав Кулеба, процитувавши прем'єр-міністра Британії Бориса Джонсона.

Нагадаємо, у документі йдеться про співпрацю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північною Ірландією у військовій і військово-технічній сферах. В рамках домовленостей в Україну надійде фінансування Британського експортно-кредитного агентства на суму 1,63 млрд доларів.

Також Україна запросила Велику Британію вступити в "Кримську платформу", яка докладатиме зусиль до деокупації Криму. Глави МЗС країн домовилися про підтримку політико-дипломатичного тиску на РФ з метою примусу її до поваги міжнародних норм і припинення агресії проти України.

Як повідомляв "Апостроф", в рамках візиту президента України Володимира Зеленського у Велику Британію підписано Меморандум про посилення співпраці в оборонній галузі.