RU  UA

Ляшко програє вибори та страйк у Білорусі - головні новини 26 жовтня

В Україні пройшли місцеві вибори, в Білорусі оголосили загальнонаціональний страйк проти режиму Олександра Лукашенка, а 41 країна офіційно підтвердила свою участь у "Євробаченні-2021". Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

Місцеві вибори в Україні

У неділю, 25 жовтня, в Україні пройшли місцеві вибори. В регіонах вишукувалися в довжелезні черги вишукувалися члени дільничіх та територіальних виборчих комісій, аби передати протоколи голосування з мокрими печатками. Дехто через безсонну ніч та тривалі очікування навіть втрачав свідомість. По всій країні, окрім Києва люди отримували по чотири бюлетені. Однак у Чернігові виборці отримали додатковий бланк, аби обрати депутата до Верховної Ради. Станом на зараз опрацьовано понад 78% бюлетенів, тому шанс потрапити на вакантне місце є у кандидата від "Слуги народу" Анатолія Гунька та лідера "радикальної партії" Олега Ляшка. У радикала на 500 голосів менше і залишилося 22% бюлетенів.

Загальнонаціональний страйк в Білорусі

У Білорусі тисячі людей вийшли на загальнонаціональний страйк проти режиму Олександра Лукашенка. Силовики вже затримали біля двохсот мітингувальників. Люди шикуються в ланцюги солідарності на вулицях. Робітники підприємств, лікарі та студенти вишів влаштували забастовки. Минулої ночі сплив термін ультиматуму, який лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська висунула Олександрові Лукашенку. Він мав тринадцять днів на складання повноважень. Аби вийти на страйк у будній день, люди взяли неоплачувані вихідні. Дехто навіть пішов на безстрокові канікули.

"Євробачення 2020-2021"

Наймасштабніший міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" оголосив перелік країн-учасниць на 2021 рік. Наступного року за звання переможця змагатимуться представники 41 країни. Серед учасників традиційно будуть країни так званої "Великої п'ятірки". Участь у конкурсі також візьмуть Ірландія, Данія, Естонія, Молдова, Росія, Україна та ще 30 держав. "Євробачення" відбудеться наприкінці травня, а прийматимуть учасників конкурсу Нідерланди.