RU  UA

Будуть обережними: з'явився прогноз, чого чекати Україні від США після президентських виборів

3 листопада в США проходять президентські вибори - американці вибирають з двох кандидатур - чинного президента, республіканця Дональда Трампа і демократа, колишнього віце-президента Джона Байдена. Хто б не переміг, політика Штатів щодо України, ймовірно залишиться колишньою.

Байден або Трамп: хто стане президентом США - онлайн трансляція

Про це в ефірі Апостроф TV розповів колишній депутат Державної Думи РФ, а нині український громадський діяч Ілля Пономарьов, який зараз перебуває в столиці США Вашингтоні.

Він зазначив, що тема України грала певну роль під час передвиборчих перегонів.

"Звичайно, тема України була досить опуклою в ході виборчої кампанії, тому що пан Байден досить серйозно "зашкварився" з Україною - зі своїм сином, з Burisma, зі Злочевським і так далі. Ця тема мусується вже близько року прихильниками Дональда Трампа. Відповідно, демократи від цього відбиваються. На останніх дебатах ця тема знову спливла в повному обсязі ", - говорить Пономарьов.

Все це, за його словами, призвело до того, що значна частина американського істеблішменту намагається відійти від української теми, тому що це може обернутися несподіваними наслідками.

"Тому я не думаю, що будуть якісь зміни стосовно нашої країни після перемоги хоч одного, хоч іншого кандидата - з різних причин. Я думаю, що Америка буде проводити приблизно одну і ту ж політику, але обережним окремі політики, безумовно, будуть", - прогнозує Пономарьов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп постарається оголосити сьогодні про свою перемогу, демократи готують удар - Ілля Пономарьов.