RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Українські топ-чиновники продовжують таємні зустрічі з олігархами: журналісти зняли все на відео

Журналісти зафіксували ряд закритих зустрічей міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з бізнесменом Павлом Фуксом і олігархом Ігорем Коломойським.

Про це свідчить розслідування програми "Схеми".

Зокрема, 10 листопада журналісти зафіксували Mercedes і кортеж з двох автомобілів біля Міністерства внутрішніх справ, який разом з машиною Арсена Авакова попрямував в сторону Конча-Заспи. Цим кортежем і охороною з автоматами, яку зустріли журналісти, користується бізнесмен родом з Харкова Павло Фукс.

Він довгий час будував свій бізнес в Росії, а кілька років тому повернувся в Україну і має бізнес-інтереси в паливно-енергетичному секторі. За словами самого Фукса, він давно дружить і з мером Харкова Геннадієм Кернесом, і вихідцем з Харкова Аваковим.

За день до приїзду бізнесмена Фукса в Міністерство внутрішніх справ Нацполіція відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Майже відразу вона була закрита, а за годину до відвідування Фукс опублікував фото Кернеса, який знаходиться на лікуванні в Німеччині.

13 листопада через території МВС виїхав автомобіль BMW, який початок супроводжувати авто охорони групи "Приват" Коломойського. Через кілька хвилин кортеж заїхав на підземний паркінг в офіс олігарха.

"Я заїхав, у Арсена Борисовича був, кава випив. Давно не бачилися. Ніяких справ", - прокоментував зустріч Коломойський.

Також журналісти побачили в готелі Hyatt охоронців, які супроводжували Михайла Кіпермана - бізнесмена і представника групи "Приват", знімальна група зафіксувала також, як слідом за автомобілями Кіпермана, під'їхало авто голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Кіперман до 2017 року входив до складу наглядової ради "Укрнафти", до 2015 року контроль над нею належав Коломойському. Зараз компанія заборгувала бюджету близько 30 млрд гривень податків. Тобто керівник "Нафтогазу" безпосередньо зустрічався з представником групи "Приват" і бізнесменом, який мав відношення до компанії-боржника.

Після цієї зустрічі Верховна Рада проголосувала за законопроект, який передбачає погашення податкових боргів "Укрнафти" фактично з бюджету.

"Я в принципі не можу коментувати, чи була така зустріч, чи мала вона місце і який був її зміст", - прокоментував ситуацію Коболєв журналістам.

17 листопада біля Офісу президента журналісти помітили авто українського бізнесмена Бориса Кауфмана. Він зайшов в будівлю, а ввечері того ж дня тут був помічений запаркований урядовий Mercedes. З будівлі вийшов віцепрем'єр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський і сіл в відомчий автомобіль, після чого офіс залишив Кауфман, якого супроводжував той же охоронець, який був з віце-прем'єром.

Кауфман входить в рейтинги найбагатших українських бізнесменів. Він і Уруський проігнорували запити журналістів щодо мети їх зустрічі.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпрі провели конкурс малюнків "Мій улюблений олігарх". Портрети Ігоря Коломойського, Ріната Ахметова, Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, президента Володимира Зеленського, а також інших відомих людей виставили в Дніпровській галереї.