RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Росія все гальмує: Кравчук відповів на різке висловлювання Путіна щодо Донбасу

Глава української делегації в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук відповів на звинувачення президента країни-агресора Володимира Путіна в тому, що нібито врегулювання конфлікту на Донбасі залежить від Києва.

Зробив він це в ефірі телеканалу Україна 24 .

Раніше президент РФ Володимир Путін погрожував Україні та заявляв, що Кремль буде і далі надавати підтримку окупаційним формуванням на Донбасі.

Також Володимир Путін стверджував, що нібито від Києва залежить врегулювання війни на Сході України, яку розв'язала Росія і її підконтрольні бойовики.

"Врегулювання буде. Питання: коли? Це залежить багато в чому від української влади. А Росія як підтримувала, так і буде підтримувати Донбас. Ми будемо нарощувати підтримку не тільки з гуманітарної лінії, але і по лінії прямого співробітництва", - стверджував він на прес-конференції.

Після такої заяви Леонід Кравчук вирішив пояснити, чому відповідальність за зрив усіх ініціатив, в тому числі і врегулювання конфлікту, лягає "на плечі" Росії і бойовиків.

Як приклад Леонід Кравчук навів засідання підгрупи, коли Україна пропонувала конкретні дії по Донбасу, то РФ і підконтрольні їй терористи "Л/ДНР" знаходили причини для того, щоб не реалізовувати ці ініціативи.

"... На засіданні підгрупи жодного разу не було якихось гострих суперечок, всі питання задавала Україна і пропонувала конкретні дії - на транспорті, в цілому у всіх соціальних питаннях. Ми виходили на загальну дискусію, Росія і ОРДЛО знаходили причини для того, щоб цього не робити. І все це пов'язувалося з вирішенням політичних питань, мовляв, буде скасований закон про місцеві вибори - ми будемо розглядати це питання, це прямо говорилося з екрану ", - роз'яснив глава української делегації.

Леонід Кравчук стверджує, що Кремль спеціально пов'язує усі соціальні та економічні питання з політичними.

"Україна давала пропозиції, як і коли це можна зробити, але повторю: саме Росія пов'язувала будь-які питання - обміну утримуваними особами, економічні питання, гуманітарні - з політичними питаннями, які ніякої прив'язки там зовсім не мають", - резюмував він в ефірі телеканалу.

Раніше Леонід Кравчук попереджав, що Україна може прийняти план "Б" щодо Донбасу..