RU  UA

Навальний кинув виклик Путіну: письменник оцінив ймовірність швидкої зміни влади в Росії

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який повернувся в країну після отруєння "Новачком", кинув виклик президенту Росії Володимиру Путіну і продемонстрував готовність боротися за владу.

Про це в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV розповів відомий радянський і російський рок-журналіст, письменник Артемій Троїцький.

За його словами, в Росії в порівнянні з Білоруссю протестні настрої не настільки сильні, багато хто готовий і далі терпіти режим Путіна.

"У першу чергу, це зовсім затюкані люди. Тобто це сільські жителі, це пенсіонери і так далі. Вони точно знають по своїй пам'яті і по пам'яті своїх батьків, бабусь і дідусів, що всі зміни, які трапляються в Росії, обов'язково призводять до гіршого... Більш-менш молоді, активні, міські, професійні та освічені люди, які представляють собою якісь діючі сили в Росії, вкрай незадоволені існуючою ситуацією", - зазначив Троїцький.

Він уточнив, що невдоволення викликають економічна ситуація, ситуація з правами людини, корупція, свавілля правоохоронців, до цього додався ще й коронавірус.

"З Навальним же історія непроста... Це перший російський опозиціонер з часів Володимира Леніна і Льва Троцького, який реально бореться за владу, який хоче звалити Путіна і взяти владу. Хтось цього боїться. Кажуть, що це якийсь вождизм, він прийде до влади і буде гірше Путіна. Я знаю Навального. Я точно знаю, що він не те що не гірше Путіна, а набагато краще Путіна... Я впевнений, що він налагодить нормальні, абсолютно не імперіалістичні відносини з Україною і Білоруссю. Все буде в порядку з Навальним. Головне те, що він реально кинув виклик Путіну. до нього такого не було", - підсумував письменник.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Дітям вже з 4-х років розповідають про українських фашистів і бандерівців, які йдуть захоплювати Росію - Артемій Троїцький.