RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Новий посол України в США розповіла, якими проблемами займеться в першу чергу

Новий Посол України в США має розбудувати стратегічне партнерство з Білим домом у всіх напрямках, які сьогодні є пріоритетними для нашої країни.

Про це розповіла Надзвичайний і Повноважний Посол України у Сполучених Штатах Оксана Маркарова, пише Укрінформ.

За її словами, президент та МЗС поставили завдання максимально розбудувати партнерство з США у всіх напрямках, які сьогодні є пріоритетними, та зажадали посилити співпрацю з адміністрацією Джо Байдена.

"Це посилення співпраці з адміністрацією Джозефа Байдена і політичний діалог на базі їхньої широкої двопартійної підтримки; це активна участь у всіх безпекових питаннях, які стосуються відновлення суверенітету і територіальної цілісності України і повернення окупованих територій Донбасу і Криму, зміцнення безпеки нашої країни і регіону", - зазначила Маркарова у спілкуванні із журналістами.

Більш того, як розповідає новопризначений Посол, очільник держави Володимир Зеленський ставить дипломатам завдання на фінансово-економічному напрямку, які стосуються розвитку бізнесу українських компаній у США та підтримки експорту.

Маркарова додала, що дипломати сприятимуть збільшенню обсягу інвестицій американських компаній до України і втіленню спільних проектів різного рівня, щоби торговельна та інвестиційна співпраця України та США могла збільшитися в рази.

"Усі ці питання є пріоритетами, якими я буду займатися з перших днів на посаді", - резюмувала вона в інтерв'ю.

Читайте також матеріал "Апострофа": Гірше, ніж злочин: чому у Зеленського зробили помилку, відправивши Маркарову за океан