RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Чим запам'ятався Коболєв на посаді глави "Нафтогазу": інфографіка та головні факти

У середу, 28 квітня, Кабінет міністрів України звільнив Андрія Коболєва з посади голови НАК "Нафтогаз України" і призначив т.в.о. Юрія Вітренка.

Слово і Діло проаналізувало реалізацію справ та обіцянок Андрія Коболєва.

Серед виконаних справ та обіцянок: "Нафтогаз" подав позов до Стокгольмського арбітражу через судові сперечання із "Газпромом", "Нафтогаз" припинив безпосередню закупівлю газу в "Газпрому", у підземних українських сховищах зберіглося понад 17 метрів кубічних газу.

Серед нереалізованих обіцянок: Україні не вдалося повністю забезпечити свої потреби газом власного видобутку, "Газпром" не відновив постачання газу до України у 2020 році, Україна до кінця 2020 року не стала експортером газу, "Нафтогаз" не вийшов на ІРО.

Відзначимо, що в березні минулого року Кабмін підтримав пропозицію наглядової ради "Нафтогазу" продовжити повноваження голови правління компанії Андрія Коболєва на 4 роки - з 23 березня 2020 року по 22 березня 2024 року. В разі звільнення Коболєва з посади таким чином його контракт буде припинений достроково.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗМІ повідомили, що виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко, якого так і не було призначено на посаду Верховною Радою, написав заяву про звільнення.