RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україні скасували "листи щастя" порушникам ПДР: що зміниться

Президент Володимир Зеленський підписав закон про зміну процедури надсилання постанови про адміністративну відповідальність за порушення правил дорожнього руху.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

Законом "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов" внесено зміни до ч. 7. ст. 2791 КУпАП і скасовано необхідність надсилати на поштову адресу порушника ПДР постанов про адмінправопорушення, за якими вже сплачений штраф.

"На сьогодні більшість автомобілістів сплачує штрафи за порушення правил дорожнього руху, що зафіксовані в режимі фото- та відеозйомки, через особистий кабінет водія у перші десять днів після порушення, оскільки в цей період діє 50-відсоткова знижка. Попередні норми Кодексу України про адміністративні правопорушення зобов’язували надсилати оригінал постанови про притягнення до адмінвідповідальності на пошту порушника, незалежно від погашення ним штрафу. Це призводило до плутанини та в деяких випадках – до повторної оплати штрафу", - звернули увагу в Офісі президента.

Підписаний главою держави закон скасовує необхідність надсилання на пошту порушника постанови про адмінвідповідальність, за якою вже був сплачений штраф, і зекономить кошти на поштові послуги.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні з 1 червня почнуть діяти сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів вдень під час спеки. Ці заборони вводяться на початку літнього сезону щороку задля збереження автомобільних доріг загального користування.