RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Є три варіанти: експерт розповів, як "погасити" скандали навколо "Нафтогазу"

Останнім часом на слуху скандали зі звільненнями в "Нафтогазі": спочатку його глави Андрія Коболєва, а потім і наглядової ради компанії. Політичний експерт Олексій Буряченко назвав три кроки, які позбавлять підстав конфлікт наглядової ради "Нафтогазу" і його керівника, а також зроблять цей орган ефективним.

Про це повідомляє "Апостроф".

Політичний експерт Олексій Буряченко назвав три ключові моменти, які зможуть вирішити конфлікт між наглядовою радою "Нафтогазу" і його новим керівником, а також підвищити ефективність органу.

По-перше, для того, щоб не ламати систему повністю, потрібно перезавантажити наглядову раду, де будуть присутні дві третини громадян України. Інакше слід визнати, що розмови про зовнішнє управління цілком обгрунтовані.

По-друге, члени наглядових рад мають бути абсолютними авторитетами в області: це можуть бути вчені, практики, але всі вони повинні пройти широке обговорення в суспільстві, тому що це державна корпорація.

По-третє, дуже важливо, щоб в експертну комісію, яка визначає, хто заслуговує бути членом наглядових рад, також входили гідні люди саме з галузі, мінімізуючи політичну складову.

Водночас експерт засумнівався в тому, що запропонований сценарій можливий в українських умовах, коли політичними є мало не всі призначення в топменеджмент держструктур. Крім того, таке рішення не підтримають західні партнери, які бачать тільки одну проблему в державних корпораціях - повсюдну корупцію.

Раніше "Апостроф" писав, що у глави "Нафтогазу" з'явилася нова радниця.