RU  UA

Це повна профанація: Москаль назвав "слабкі місця" закону Зеленського про олігархів

Зареєстрований у Верховній Раді законопроект президента України Володимира Зеленського про боротьбу з олігархами є повною профанацією і створенням видимості боротьби з олігархатом.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив голова Луганської ВЦА в 2014-2015 роках і Закарпатської ОДА в 2015-2019 роках Геннадій Москаль.

"Від президента пішов закон до українського парламенту по боротьбі з олігархами. Це повна профанація. Мені здається, що Ігор Валерійович це все написав. Давайте візьмемо по пунктах: забороняється давати гроші на політичні партії. Скажіть, коли олігархи перераховували через пошту гроші на політичні партії? Йдуть домовленості, даються комусь гроші, і він це все фінансує", - зазначив Москаль.

Ще одним пунктом законопроекту, який викликав його критику, є заборона олігархам купувати щось з "великої приватизації".

"Ну, добре: купить хтось інший, а у того вже можна купити, це не заборонено законом. Єдине що там є з небезпек - і то не для всіх - не можуть впливати на політичний розклад, наприклад, у Верховній Раді. Це тоді направлено проти Порошенка, бо він має фракцію", - сказав Москадь.

Однак сенсу в цьому трохи - Порошенко глава партії, він за визначенням буде на неї впливати.

"Йому скласти повноваження керівника партії? Чому тоді в олігархи не впишуть Веревського, який має цілу групу "Довіра" і впливає на політичну ситуацію в Україні, голосує разом зі "слугами народу" за всі закони, спрямовані проти громадян України? Тут все дуже заплутано. Це створення видимості боротьби з олігархатом ", - резюмував Москаль.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Владі немає діла до проблем людей, вони займаються "цирковими виставами" - Геннадій Москаль.