RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Кремль викрили у зв'язку з міжнародними хакерами: атакували американські компанії

Російські спецслужби мають давні і міцні зв'язки з міжнародними хакерами і впливають на їх роботу. У квітні президент США Джо Байден ввів режим надзвичайної ситуації в сфері національної безпеки, в тому числі і через російські кібератаки.

Про це йдеться в звіті, представленому приватною компанією з кібербезпеки Recorded Future, яка спеціалізується на зборі, обробці, аналізі та розповсюдженні інформації про загрози.

Фахівці виділили три типи зв'язків між російськими спецслужбами і кримінальними угрупованнями хакерів: пряма пов'язаність, непряма приналежність і негласна угода. У більшості випадків йдеться про усні і негласні домовленості.

На думку аналітиків, вище керівництво Кремля не лише поінформоване, але можливо, і контролює багато ресурсів, які використовують хакери-кіберзлочинці, і "при бажанні легко може їх зупинити".

Вербування кваліфікованих програмістів російські спецслужби почали близько 30 років тому. Деякі хакери самі прагнуть до співпраці з РФ, а до когось люди, пов'язані зі спецслужбами, зверталися після їх арешту.

Наголошується, що стримана реакція Кремля на хакерські атаки з Росії створила середу, в якій кримінальні угруповання хакерів стали "добре організованими підприємствами".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Джо Байден попередив про загрозу "справжнього військового конфлікту", до якого можуть призвести кібератаки з боку Росії.