RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Посередництво Ердогана щодо Донбасу: чи є реальні перспективи

Росія різко відреагувала на пропозицію президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана зайняти позицію третейського судді. Багато хто запевняє, що на даному етапі про посередництво по Донбасу не може бути й мови.

Про це "Апострофу" розповів експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Микола Капітоненко.

За словами Капітотенка, оскільки Росія не вважає себе стороною конфлікту, Україні не варто нічого очікувати. Дії турецької сторони – просто гарний жест.

"Ердоган вже виступав і дуже активно виконував функцію посередника і, зокрема, по обміну, по кримських татарах. Але загалом бути посередником у російсько-українському конфлікті – я думаю, навряд чи це якась реалістична перспектива, і я не думаю, що Росія на це погодиться, Туреччина – це активний регіональний гравець, і що Чорне море – це важливий регіон для Туреччини, тому посилити тут свої позиції можна якоюсь ініціативою, але я думаю, Україні не варто чогось особливо очікувати. формату посередників мало що зміниться, тому тут я не покладав би жодних надій на це все", - розповів він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Турецький арбітраж: чому Ердоган вирішив стати посередником між Росією і Україною .