RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

США назвали лише одну умову вступу України до НАТО

У Сполучених Штатах озвучили умову вступу України до Північноатлантичного альянсу. Країна мусить відповідати висунутим вимогам.

Про це розповів в інтерв'ю телеканалу NBC державний секретар США Ентоні Блінкен.

За його словами, саме відповідність критеріям наблизить вирішення питання про вступ в НАТО як України, так і Грузії. Від початку свого заснування і донині альянс давав зрозуміти, що за певних умов його двері відчинені для всіх європейських країн.

"Альянс підтвердив ще 2008 року, що відкритий для України та Грузії. Якщо вони продовжать претендувати на членство в ньому і відповідатимуть вимогам, це наблизить вирішення питання про їх вступ", - наголосив посадовець.

Раніше у Міністерстві оборони України заявили, що питання вступу України в альянс нема на порядку денному. Там заявили, що країні необхідно продовжувати політику реформ, щоб будь-якої миті бути готовою до вступу в НАТО.

Нагадаємо, Російська Федерація вимагає офіційно позбавити Україну права на вступ до НАТО до Північноатлантичного альянсу, а також заявляє, що нібито прагнення України в Альянс загрожує безпеці Росії.