RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

$450 млн для ЗСУ та визнання Росії спонсором терористів: у США виступили з пропозицією на 2022 рік

Сенатори США висунули пропозицію про надання військової допомоги Україні в розмірі 450 млн доларів в обмін на закріплення за Росією статусу "державного спонсора тероризму".

Про це повідомляється на сайті комітету сенату з міжнародних відносин.

Сенатор США Джим Ріш заявив, що не може просто так сидіти склавши руки і чекати, доки Росія нападе на Україну. Він запропонував запровадити негайну матеріальну підтримку для країни: “Оскільки адміністрація не діяла, я ввів закон, який забезпечить негайну матеріальну підтримку України. Ми не можемо сидіти склавши руки і чекати, щоб відреагувати на агресію Росії”.

За словами сенатора, дії допомоги мають проводитися негайно, оскільки потім уже може бути пізно.

“Оскільки Україна стикається з черговим нарощуванням російських військ на своєму кордоні та загрозою вторгнення в середині січня, США мають зробити все можливе прямо зараз, щоб стримати Росію та надати Україні підтримку, необхідну для захисту”, - йдеться у заяві чиновника.

Інші сенатори підтримали рішення Джима Ріша. За їхніми словами, Володимир Путін виявляє дедалі більше агресії щодо України та простими загрозами санкцій його не зупинити. Вони також звертають увагу на важливість реального накладання санкцій на газопровід “Північний потік-2”, а також надання допомоги та зміцнення двосторонньої оборонної співпраці з Україною.

Раніше ми писали, що Сенат США виділив Україні 300 мільйонів доларів на оборону.