RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія зізналася, що воює на Донбасі: від Зеленського вимагають терміново скликати Раду безпеки ООН

Українська громадська організація та політична партія "Демократична сокира" вимагає від президента Володимира Зеленського терміново скликати засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Facebook політсили.

У повідомленні наголошується, що Росія сама надала докази того, що саме її збройні сили зараз перебувають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та беруть участь у бойових діях проти Збройних сил України. У політсилі посилаються на рішення суду в Ростові-на-Дону , де чорним по білому написано про перебування підрозділів російських збройних сил в ОРДЛО.

"Як не дивно, але докази того, що ми воюємо з регулярними силами РФ надала сама Росія. Російський суд визнав, що збройні сили РФ воюють на території України. Ми вважаємо, що це фактично "подарунок" нашої влади, аби показати всьому світу, що росіяни на Донбасі є.

Тому, ми вимагаємо від Зеленського ініціювати скликання Ради безпеки ООН з цього питання, а також донести до наших міжнародних партнерів факт того, що Росія визнала, що воює проти України" , - йдеться у заяві політсили.

Нагадаємо, прес-секретар Путіна Пєсков заперечує наявність військовослужбовців Російської Федерації в ОРДЛО і заявив, що поява тези про постачання продовольства є нібито "помилкою авторів тексту".

Тим часом, зараз текст вироку недоступний на сайті Кіровського районного суду Ростова-на-Дону, проте редакції "Апострофа" за допомогою сервісу WebArchive вдалося зробити скріншот вироку за вчорашній день, 15 грудня.