RU  UA

Відчуває себе спадкоємцем Чингізидів: експерт пояснив, що штовхає Путіна на нові авантюри

Підсумкова прес-конференція президента РФ Володимира Путіна показала, що Кремль не залишає спроб підкорити Україну. Через це Росія висунула ультиматум США і НАТО, намагаючись виторгувати собі кращі умови у Заходу. Тим не менш, імперські замашки Путіна мають лише один кінець – крах Російської Федерації як держави.

Про те, що штовхає Путіна на нові авантюри щодо інших країн, в ефірі програми "Руно" на Апострофі TV розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Експерт заявив, що під час зустрічі у Женеві Путін вичавив з Байдена необхідне Кремлю формулювання Мінських угод - для нього дуже важливо підключити Америку до тиску на Україну, щоб Київ прийняли кремлівську інтерпретацію Мінських угод та легалізували у політичному полі України даний бандитський анклав. Та це вдалося переграти українській дипломатії і тому ж американському істеблішменту.

"Але Путін не заспокоївся. Три місяці з кожного московського чайника звучало, що ось-ось буде зустріч Байдена-Путіна. І ми отримали відеозв'язок. І Путіну знову вдалося якимось чином запудрити мізки Байдену і знову він щось забелькотів про Мінські угоди - це Путін надзвичайно схвалив і викотив такий ось ультиматум", - заявив Піонтковський.

Як зазначає політичний аналітик, президент Росії веде себе як останній представник роду Чингізидів – він вимагає розширити свої межі до завоювання Батия у 70-х роках ХІІ століття.

"Максимально монгольська імперія просунулася тоді до Кракова. Ось він почувається спадкоємцем Чингізидів, таким собі останнім ханом великої імперії.

Єдина реакція Заходу могла б бути простою - людина збожеволіла і ми ніколи не обговорюватимемо такі речі. Але такої лінії тримається до сьогодні лише Генеральний секретар НАТО Столтенберг і ваші союзники в Європі, які бачать себе першою жертвою. Але Байден реагує дуже невиразно, і це штовхає Путіна на подальші авантюри", - зазначає Піонтковський.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Байден штовхає Путіна на божевільні авантюри - Андрій Піонтковський.