RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Нічого про Україну без нас: на Банковій розкрили подробиці розмови Зеленського з Байденом

Український президент Володимир Зеленський привітав дотримання принципу "нічого про Україну без України" американським лідером Джо Байденом. Такі подробиці телефонної розмови керівників двох країн розкрили на Банковій.

Про це йдеться у публікації канцелярії глави української держави.

Там нагадали, що це вже третя за рахунком за останній час телефонна розмова президентів України та США. Тривала вона більш ніж півтори години.

Основною темою стала ситуація на сході та на українських кордонах. У цьому контексті Зеленський привітав активну роль Штатів у її врегулюванні, наголосивши на важливості міжнародно-правових заходів, запланованих на січень.

"Високо ціную підтримку Сполученими Штатами нашої пропозиції провести найближчими днями засідання Комісії Україна – НАТО", – цитує президента його пресслужба.

Також президент привітав готовність американської сторони вжити рішучих заходів у разі здійснення російською владою агресії проти України, висловивши подяку за підтримку принципу "нічого про Україну без України".

Також вони обговорили кроки, які робить Україна в межах Мінського та Нормандського форматів, наголосивши на важливості подальших дипломатичних зусиль у цьому напрямку. Оскільки "йдеться про майбутнє не лише України, а і європейської безпеки та світового порядку, заснованого на правилах та демократичних цінностях", зауважив Зеленський.

Торкнулися сторони і безпекових викликів в економічній та енергетичній сферах. Тут президент України нагадав про реформи в країні, які вживаються задля зміцнення стабільності і деолігархізації, наголосили у пресслужбі.

У розмові Сполученими Штатами було вкотре підтверджено незмінну підтримку суверенітету України, територіальної цілісності та євроінтеграційних прагнень, резюмували в Офісі президента.

Нагадаємо, що у Російській Федерації впав курс рубля після слів президента США Джо Байдена про захист України у телефонній розмові з президентом Володимиром Зеленським.