RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Чи вестиме Україна переговори з бойовиками ДНР-ЛНР: у Зеленського дали відповідь

У середу, 26 січня, у Парижі відбудеться зустріч "нормандської четвірки", де планують обговорити ситуацію навколо України та "хочуть визначити дату, коли Україна проведе переговори з сепаратистами про особливий статус Донбасу". Проте Україна вести прямі переговори із бойовиками на Донбасі не буде.

Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, який представлятиме Україну на переговорах у Парижі, повідомляє РБК-Україна.

Напередодні зустрічі, в українській версії видання Deutsche Welle опублікували інформацію від джерел німецького агентства dpa про те, що на зустрічі лідерів "нормандської четвірки" мають на меті визначити дату прямих перемовин влади України із бойовиками на Донбасі. Таке повідомлення буцім-то надійшло від джерел у Єлисейському палаці.

Проте Андрій Єрмак спростував цю інформацію, заявивши, що українські представники не вестимуть прямих переговорів із сепаратистами.

"Позиція України, яку багато разів висловлювали на різних рівнях, є незмінною, вона відповідає українським інтересам. Жодних прямих переговорів із сепаратистами не було і не буде. А подібні вигадки з’являються завдяки маніпуляторам, які вже багато разів намагалися зробити "зраду" на рівному місці... Нехай ті, хто сьогодні беруть участь у створенні цих фейків, ідуть і собі малюють на лобі червоні лінії, а в нас вони, як і українські інтереси, прошиті на підкірці", - заявив він.

За словами радника президента, Україна планує винести на зустрічі "нормандської четвірки" гуманітарні питання, обговорити відновлення режиму припинення вогню, відкриття пропускних пунктів, а також майбутню роботу в нормандському форматі.

"На відміну від деяких політиків, ані бізнесу, ані переговорів ми з сепаратистами не ведемо, і ніколи не будемо вести", - відзначив керівник Офісу президента.

Він нагадав, що затверджувати будь-які документи у рамках зустрічі нормандського формату мають право лише представники України, Німеччини, Франції та Росії. А зустрічі радників та міністрів у цьому форматі носять виключно консультаційний характер.

Раніше ми писали, у Росії та Україні назвали різні дати зустрічі радників "нормандської четвірки".