RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Загроза вторгнення військ Путіна в Україну: США погрожували режиму Лукашенка

Влада США попередила Білорусь, що у разі їхньої допомоги Росії у можливому наступі на Україну, Мінськ зіткнеться з “швидкою та рішучою” відповіддю.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

"Ми дали ясно зрозуміти Білорусі, що якщо вона дозволить використовувати свою територію для атаки на Україну, то зіткнеться зі швидкою та рішучою відповіддю з боку США, наших союзників та партнерів", - заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс.

Він додав, що НАТО, можливо, буде змушена переглянути розстановку сил у країнах, що межують із Білоруссю.

"Якщо вторгнення відбуватиметься з Білорусі, якщо російські війська постійно будуть перебувати на її території, то цілком можливо, що НАТО доведеться переглянути власну розстановку сил у країнах, що межують з Білоруссю", - додав він.

Раніше ми писали, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко погрожує вивести на кордон з Україною "цілий контингент білоруської армії". Це відповідь на дії України, яка, за словами Лукашенка, "стягує свої війська". Також невизнаний президент додав, що Білорусь та Росія "давно оголосили" про плани провести спільні навчання на кордоні з Україною. Мовляв, саме тому обидві країни стягують війська.