RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Україна – не Титанік: Зеленський назвав виїзд дипломатів помилкою

Президент Володимир Зеленський вважає помилкою рішення про виїзд з України працівників посольств низки країн. Він наголосив, що наша країна - не Титанік.

Про це він заявив на пресконференції, яку транслює Офіс президента України у соцмережі Facebook.

Глава держави, коментуючи недавній виїзд дипломатів на тлі загрози вторгення Росії, наголосив, що в складні часи посольські працівники мали б залишатися до останнього, оскільки є капітанами дипломатії.

"Я вважаю, що це - помилка і відверто про це говорю. Я не маю права казати, що це помилка урядів шанованих держав. Вважаю, що це помилка для нас, для України. У такій ситуації всі мають бути на місці. Я вважаю, що посольські працівники та дипломати мають бути тут. Це капітани дипломатії, представники своїх країн. А ми знаємо, що капітани останніми покидають цей корабель. А Україна – не Титанік", - зауважив Зеленський.

Як відомо, 24 січня у МЗС України сповістили, що США, Британія, Австралія і Німеччина повідомили про рішення евакуювати членів родин і частини працівників, щоб дозволити їм добровільно залишити Україну. При цьому інші країни, ЄС, ОБСЄ, Рада Європи, ООН та НАТО, представництва різних організацій заявили, що не мають таких планів через відсутність вичерпних причин.

Як писав раніше "Апостроф", президент Володимир Зеленський назвав ризик, який може загрожувати безпеці нашої країни.