RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Вчаться стріляти у "Путіна": бійці ЗСУ розповіли, як захищатимуть Україну на Донбасі

В окопах біля села Золоте служба українських військовослужбовців часто проходить досить спокійно, але все одно бійці постійно напоготові та готові до будь-яких можливих сценаріїв розвитку подій.

Про це повідомило в одному з матеріалів видання NBC News, кореспондент якого відвідав зону ООС.

У періоди затишшя та спокою бійці ЗСУ коротають дозвілля по-різному. Деякі грають із приблудними собаками та цуценятами, інші – просто дрімають, періодично змінюючи один одного.

У ході занять з відточування навичок стрільби користуються дуже специфічною мішенню – роздрукованою фотографією Путіна.

Конфлікт не є для українських солдатів чимось новим, і немає жодних ознак паніки, яка охопила Захід щодо того, що Росія вже зібрала понад 100 000 солдатів та нарощує військову техніку біля кордонів України.

"Ми знаємо, що у них велика армія, але ми добре підготовлені", - сказав NBC News один із солдатів Сергій Головня. "Ми готувалися до цієї війни вісім років".

27-річний Головня додав, що російські військові його не залякали.

Михайло Гураль, який виглядає набагато старшим за свої 56 років і отримав від колег прізвисько "Дід", підтримав його думку.

"Я народився в Україні і помру в Україні", - сказав він. "Я боротимуся голими руками за свою Батьківщину, навіть якщо в них буде більше людей".

Фото: Михайло Гураль

Їхній спокій різко контрастує з лютою дипломатичною боротьбою США та їхніх європейських союзників, які вже кілька тижнів попереджають про неминучість російського вторгнення.

Нагадаємо, у мережі з'явилося відео недавнього нападу на КПВВ на Донбасі.