RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Чому Путін не ладнає з Зеленським: названо 6 головних причин

Існує шість причин, через які президенти Володимир Зеленський та Володимир Путін не ладнають у питанні врегулювання війни на Донбасі.

Про це пише видання The Washington Post.

Думка Зеленського про Мінські угоди

У 2019 році, як нагадують журналісти, Володимир Зеленський обрав Мінські угоди як основу для мирних переговорів щодо Донбасу. Проте Кремль не виконував своїх зобов'язань, у тому числі у припиненні режиму вогню, через що у президента України змінилося ставлення до Москви та домовленостей.

Зеленський та НАТО

Після того, як мирний процес щодо Донбасу припинився, Володимир Зеленський почав прямо запитувати у союзників, коли Україна стане членом НАТО. Росія, у свою чергу, виступає проти розширення Північноатлантичного Альянсу за рахунок Києва.

Закриття проросійських телеканалів

Президент України підписав указ про запровадження санкцій проти телеканалів, які пов'язували з нардепом Віктором Медведчуком та партією "Опозиційна платформа – За життя". У Кремлі розкритикували подібне рішення, назвавши це "нападом на ЗМІ".

Позиція Зеленського щодо мовного закону

Як пише видання The WP, Володимир Зеленський, за визначенням Москви, є носієм російської мови, проте глава держави не скасовував закон про державну мову. Кремль також вважає, що президент України "відмовився від своєї ідентичності".

Конфлікт Зеленського та Медведчука

Кримінальні провадження щодо нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука також розкритикували в Кремлі. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков стверджував, що звинувачення у держзраді є "полюванням на відьом", і подібна політика з боку Зеленського розчарувала Росію.

Жарти Зеленського над Путіним

Президент висміяв главу Росії після того, як він опублікував велику статтю, в якій назвав Росію та Україну "єдиним народом". Зеленський також тролив Путіна за те, що він у своєму пропагандистському матеріалі переходив на українську мову.

Раніше ми повідомляли, що Володимир Зеленський погодився на зустріч із Путіним у Туреччині.