RU  UA

Розвідка боєм? Експерт пояснив, навіщо Росія нагнітає обстановку на кордоні України

Країни Балтії досить сильно стурбовані тим, що відбувається на кордоні РФ з Україною, адже в останні 10 років Росія неодноразово публічно чи непублічно погрожувала порушити територіальну цілісність Литви, Латвії та Естонії у разі агресії чи ескалації ситуації.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів експерт із політики США та інформаційної політики Аналітичного центру ADASTRA Артур Колдомасов.

За його словами, посиленням східного флангу НАТО ці країни забезпечують свою безпеку і перестраховуються від можливих дій Росії, адже Москва активно діяла в інформаційному полі цієї групи країн.

"Ми можемо простежити і звернути увагу на кілька заяв Лукашенка, коли він робить безпрецедентні заяви про можливу ескалацію, можливі сценарії її розвитку та можливі ефекти", - каже експерт.

На його думку, всі ці деталі змушують не лише Україну турбуватися про себе, а й інші країни регіону, адже всі чудово розуміють, що ризик є і до цих ризиків слід готуватися.

"Окрім того, за кордоном велика частина аналітиків стверджує, що, готуючись до ескалації та можливого вторгнення в Україну, Росія готує себе до можливої війни з НАТО та Європою в цілому. І країни Балтії теж мають цю версію на руках, також враховують її, і це досить природний крок за таких обставин", - підсумував Артур Колдомасов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що для посилення НАТО на сході проти Росії ведеться складна гра.