RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Прем'єр Литви про вульгарний жарт Путіна про "красуню": це огидно

Президент Росії Володимир Путін на брифінгу за підсумками зустрічі з французьким колегою Еммануелем Макроном, говорячи про необхідність виконання Києвом "Мінських угод" дозволив собі грубий жарт. Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте назвала слова глави РФ "огидними".

Про це вона сказала в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я вважаю, що це просто огидно. Дуже шкода, що лідер однієї з найбільших країн світу наважується використати таку риторику щодо іншої країни", - зазначила Шимоніте.

Нагадаємо, грубе висловлювання Путіна звучало так:

"У Києві то кажуть, що будуть виконувати (Мінські угоди, - "Апостроф"), то кажуть, що це зруйнує їхню країну. І президент чинний нещодавно заявив, що йому жоден пункт не подобається з цих Мінських угод. Ну, подобається, не подобається - терпи, моя красуне. Треба виконувати. Інакше ніяк", - заявив глава держави-агресора.

Як повідомляв "Апостроф", прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що США офіційно засуджує висловлювання Володимира Путіна, оскільки будь-який "жарт" про зґвалтування викликає обурення абсолютно всієї адміністрації Байдена.

Пізніше Путін спробував пояснити свій вульгарний жартпро Україну. За його словами, його висловлювання, нібито, не мало жодного особистого виміру і стосувалося виключно Мінських угод.