RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

"Терпи, моя красуня": Путін пояснив свій вульгарний жарт про Україну

Президент Російської Федерації Володимир Путін уточнив, що його слова про Україну, сказані на брифінгу за підсумками зустрічі з французьким колегою Еммануелем Макроном, не мали жодного особистого виміру і стосувалися виключно Мінських угод. Йдеться про фразу "Подобається, не подобається - терпи, моя красуня".

Про це повідомляє російське видання РІА "Новости".

"Це не мало жодного особистого виміру, я ніколи у своїй роботі не переходив на особистості. Це не мало жодного особистого виміру.

Питання лише в тому, що коли ми від глави держави чуємо такі коментарі, що щось подобається, а щось не подобається в фундаментальних договорах, які регулюють дуже важливі відносини між країнами, з точки зору безпеки, зокрема України, то мені здається, що це не той формат.

Якщо держава взяла на себе зобов'язання щодо Донбасу, то всі очікують на їх виконання", заявив президент РФ.

Нагадаємо, 8 лютого, на спільній пресконференції з французьким лідером Еммануелем Макроном президент України Володимир Зеленський відповів Путіну:

"Безумовно, є речі з якими не посперечаєшся. Україна справді красуня. Щодо "моя" – тут перебір. А щодо "терпи" - Україна дуже терпляча, бо це мудрість. Це важливо не тільки для України, а й для всієї Європи та дуже важливо для росіян. Тому що від нашого терпіння залежить ескалація з іншого боку. Ми захищаємо свою країну, ми на своїй території. Наше терпіння впливає на провокації – коли ми не відповідаємо на них, а поводимося дуже гідно”.

Пізніше прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що США офіційно засуджує висловлювання Володимира Путіна, оскільки будь-який "жарт" про зґвалтування викликає обурення абсолютно всієї адміністрації Байдена. Також вона зазначила, що Білий дім ніколи не стримував своїх реакцій щодо войовничої риторики та неправдивості деяких заяв, що випливають із вуст представників російського керівництва.