RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Зброя для України та тиск на РФ: країни G7 зробили важливу заяву

Міністри закордонних справ країн G7 у спільній заяві за підсумками зустрічі в Німеччині дали обіцянку посилити економічну та політичну ізоляцію РФ, продовжити постачати військову та оборонну допомогу Україні, а також вирішувати питання глобальної нестачі продовольства через війну, яку розв'язала Росія на території України.

Відповідну заяву цитує Reuters.

"Ми продовжуватимемо надавати нашу військову допомогу Україні доти, поки це буде необхідно", - заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Очільники МЗС Великої сімки також не визнають зміни кордонів в Україні.

"Ми ніколи не визнаємо кордони, які Росія намагалася перекроїти через військову агресію", - наголосила Бербок.

Водночас ключем до посилення тиску на РФ міністри називають ембарго чи поетапну відмову країн-членів Євросоюзу від закупівлі російської нафти. Очікується, що наступного тижня країни-члени ЄС досягнуть угоди щодо нафти, навіть якщо Угорщина продовжить виступати проти.

Країни G7 дали обіцянку продовжити вводити нові санкції, зокрема проти тих секторів економіки, від яких РФ особливо залежить.

"Ми прискоримо наші зусилля, щоб зменшити та припинити залежність від російських поставок енергоносіїв і якомога швидше, спираючись на зобов’язання G7 щодо поступового припинення або заборони імпорту російських вугілля та нафти", - йдеться у спільній заяві.

Високопоставлені дипломати також будуть протистояти російській дезінформації щодо звинувачень Західу у проблемах постачання продовольства по всьому світу - нібито у цьому винні економічні санкції проти Росії.

Крім того, Велика сімка закликає Китай не допомагати РФ в її агресивній війні та в обході санкційних обмежень Заходу.

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина Анналена Бербок заявила, що нашій планеті загрожує голод. Причина - блокування зерна в портах України через війну на українській території.