RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

У нас є шанс не допустити глобальної катастрофи: відеозвернення Зеленського 22 липня

У п'ятницю, 22 липня, у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про "зерновий коридор" на морі, яка дозволяє розблокувати українські порти та відновити аграрний експорт.

Цю подію прокоментував глава української держави Володимир Зеленський, традиційно підбиваючи підсумки цього дня.

"Близько 20 млн тонн торішнього врожаю зернових підуть на експорт. Урожай – а його вже збирають – також можна буде реалізувати. Це доходи фермерів, усього аграрного сектору та державного бюджету. Це робочі місця", - заявив він, додавши, що зараз є зерна приблизно на 10 мільярдів доларів.

Зеленський зазначив, що зараз з'явився шанс знизити гостроту продовольчої кризи, яку спровокувала Російська Федерація, яка розв'язала війну в Україні.

"Є шанс не допустити глобальної катастрофи – голоду, який міг призвести до політичного хаосу в багатьох країнах світу, зокрема в країнах, які нам допомагають. І це чергова демонстрація того, що Україна здатна вистояти в цій війні", - продовжив він.

У зверненні Зеленський повідомив про те, що 23 липня відбудеться другий Київський саміт перших леді та джентльменів, який буде присвячений темі післявоєнного відновлення України. Крім того, він розповів про те, що 180 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, із них 100-посмертно.

Також у традиційному зверненні президент поінформував про нову розмову з Борисом Джонсоном, під час якої лідери поговорили про безпеку та оборону. "Апостроф" раніше ділився деталями цього телефонного діалогу.