RU  UA

Політичний партнер Кремля: як Пригожин будує свою владу у Росії

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин продовжує посилювати свою владу в Росії. Він має не лише приватну армію, а й потужний медіа-ресурс. Пригожин поступово трансформується з "особистого кухаря Путіна" на одного з політичних партнерів Кремля.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла російський політичний аналітик Ольга Курносова.

Читайте також: Путін остаточно вганяє себе в залежність від власних маріонеток.

"У Росії бардак. Чому власники великого бізнесу нічого з цим не роблять? Тому що бояться. Тому що вага, яку сьогодні має Пригожин, настільки велика, що зв'язуватися з ним люди просто бояться. Якби власники великого бізнесу були трохи хоробрішими, напевно, 24 лютого не сталося б. На жаль, навіть мільярдери, люди з перших позицій списку Forbеs, не можуть заперечувати Путіну та силовикам. Багато хто просто втік за кордон, а ті, хто залишилися, намагаються вдати, що вони з усім згодні ”, - розповіла політичний аналітик.

Ольга Курносова наголосила, що серед власників великого бізнесу необхідно залучати тих, хто бажає шукати шляхи виходу із такої ситуації.

"Як ми пам'ятаємо, багато речей, які говорив свого часу Жириновський, використовувалися владою з метою оцінки реакції суспільства. Приблизно цю ж роль виконує і Пригожин. Інша справа, що у Жириновського була парламентська партія. Але у Пригожина є своя армія, що сьогодні річ дуже важлива. У нього є не тільки військова сила, але й медійні активи. Коли почнеться "владний транзит" перед відходом Путіна, буде дуже важливо "дружити" з Пригожиним. Якщо раніше він був на підтанцьовках у однієї з "веж Кремля", у "Ковальчуків", то зараз Пригожин хоче бути політичним партнером, хай і молодшим", - пояснила політичний аналітик.

Насамкінець Ольга Курносова розповіла, що в цій ситуації Путін стає заручником своїх власних помилок, і якби він умів ходити назад, то спробував би переграти деякі моменти.

Раніше "Апостроф" розповідав, що вся інформація про страту вагнерівця – це робота російського ІПСО