RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Посла Угорщини викликали до МЗС через слова Орбана про Україну

Посла Угорщини викличуть на "відверту розмову" у Міністерство закордонних справ після зневажливого висловлювання угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана на адресу України.

Про це заявив речник відомства Олег Ніколенко у Facebook.

Читайте також: ЄС втомився від Угорщини: політик пояснив риторику Орбана

Представник МЗС наголосив, що угорська влада руйнує відносини з Україною свідомо.

Він нагадав, що йдеться про слова прем’єр-міністра Угорщини, який під час розмови з пресою, порівняв Україну із "Афганістаном". Також назвав країну "нічийною землею".

"Такі заяви є категорично неприйнятними. Будапешт продовжує курс на свідоме руйнування угорсько-українських відносин, суттєво підважуючи можливість ведення подальшого діалогу між двома сусідніми країнами", – наголосив Ніколенко.

У зв'язку з цим угорського посла чекають в МЗС для пояснень.

"Залишаємо за собою право вжити й інших заходів реагування", – повідомив представник відомства.

Віктор Орбан вирішив висловити свою думку про Україну журналістам. За словами Орбана, "Захід повинен зрозуміти, що Путін не може дозволити собі програти у цій війні, і не програє. Мета Росії - зробити Україну "некерованою руїною, щоб Захід не міг претендувати на це як нагороду. У цьому вони вже досягли успіху. Зараз Україна - це Афганістан. Нічийна земля", цитують його ЗМІ.

"Ми у великій, великій біді. Якщо майбутній весняний наступ Росії виявиться успішним, то перед країнами НАТО постане питання, чи посилати нам військових воювати за Україну? На думку Орбана, це не те, про що думає американський народ, але про це згадує все більше європейців, чиї країни будуть спустошені, якщо війна пошириться", - сказав він про Захід.

Раніше ми писали, що глава угорського уряду Віктор Орбан втрапив у чергову халепу - на зустріч із футболістом Балажем Джуджаком він прийшов у фанатському шарфі зі зображенням "Великої Угорщини", до складу якої "включили" частини територій України та Румунії.