RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна ввела нові санкції проти РФ: Зеленський повідомив деталі

22 квітня набули чинності нові санкції України проти російського ВПК, який має пряме відношення до повномасштабного вторгнення.

Про це під час традиційного відеозвернення заявив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Гуртом легше: як і коли Росію викинуть із ринку ядерних технологій

За його словами, сьогодні набули чинності три нових санкційних рішення щодо тих, хто здійснює та усіляко підтримує військову агресію проти України. Зеленський зазначив, що були запроваджені санкції против ВПК РФ - 322 компанії, серед яких виробники зброї та комплектуючих.

"Інші два санкційні списки – це фізичні та юридичні особи, які допомагають обходити санкції проти Росії, тримають майно воєнних злочинців та залучені до знищення свободи як на території самої Росії, так і на нашій землі. Наші санкційні пакети детально опрацьовуються, зокрема, щодо синхронізації з партнерами", - продовжив очільник держави.

Зеленський підкреслив, що наразі Україна разом із союзниками намагається створити механізми, аби Росія не мала змоги обходити вже існуючі санкції. У цьому контексті президент закликав ЄС та США посилити тиск на країну-агресора, запровадивши ще більше обмежень.

Окремо Зеленський наголосив, що під санкції має потрапити російська атомна галузь, оскільки на Запорізькій АЕС продовжуються терор та залякування персоналу.

"Атомна енергетика для них – це також зброя. І саме це, до речі, відбувається на Запорізькій атомній станції, яку Росія використовує саме як зброю для шантажу світу. Для шантажу катастрофою. І добре, що Британія, Америка, Франція, Японія, Канада утворили альянс, який має прибрати з глобального ринку атомну галузь держави-терориста", - додав Зеленський у вечірньому зверненні.

Очільник держави також подякував союзникам за чергові пакети військової допомоги України, до яких увійшли системи ПВО, танки, боєприпаси, авіація та інше озброєння.

Раніше ми розповідали, що у США оцінили ефект санкцій проти Росії.

Вас також може зацікавити:

Буде складно: в ЄС пояснили проблему з конфіскацією активів РФ на користь України

Війна їх не хвилює: китайські компанії опинилися у центрі великого скандалу

Xiaomi внесли до списку спонсорів війни: чи продаватимуть в Україні далі смартфони