RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Зеленський прибув на саміт G7 в Хіросимі: відео і всі подробиці

У суботу, 20 травня, президент України Володимир Зеленський вперше з початку широкомасштабного російського вторгнення прибув до Азії, а саме до Японії, де бере участь у саміті G7. Там він зустрінеться з американським лідером Джо Байденом.

Про це він повідомив на своєму офіційному каналі у Telegram.

Читайте також: Передача Україні винищувачів F-16: про що домовився Зеленський із союзниками

"Японія. G7. Важливі зустрічі з партнерами та друзями України. Безпека й посилення співпраці для нашої перемоги. Сьогодні мир стане ближчим", - зазначив Зеленський.

Він прибув у Хіросіму на заключний день саміту, який відбудеться 21 травня. Зеленський буде гостем у сесії з питань миру та стабільності з главами держав та урядів G7 та лідерами запрошених країн. Також заплановано низку особистих переговорів: з прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісіда, який головує на саміті, та президентом США Джо Байденом.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак інформував, що українська делегація з Саудівської Аравії теж вирушала до Японії.

ЗМІ також писали, що український президент планує на саміті заручитися більшою підтримкою України з боку групи розвинених економік. На зустрічі "Великої сімки" одним з ключових тем обговорення буде саме питання війни в Україні.

Як зазначив журналіст та громадський активіст Костянтин Андріюк у Telegram, який розмістив відео прибуття українського лідера до Японії, заявив, що Байден після зустрічі із Зеленським планує оголосити про новий пакет військової допомоги для України на суму $375 мільйонів.

Нагадаємо, до цього український президент знаходився з офіційним візитом у Саудівської Аравії, до якої прибув для виступу на саміті Ліги арабських держав та зустрічі з наслідним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом.

  • Вас також може зацікавити:

"Росія - слабка, час імперій минув": Зеленський показав арабам свій мирний план

"Вирішено" чи "може бути вирішено"? Що привезе Зеленський із турне Європою

Зеленський у Берліні зустрівся зі Штайнмаєром та Шольцем: фото, відео та всі подробиці