RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Продовжує втрачати вагу і наближається до смерті: брат Саакашвілі розповів про стан експрезидента Грузії, фото

Родичі Міхеїла Саакашвілі, ув'язненого у Грузії, розповіли про стан його здоров'я. Політик під час останньої промови по відеозв'язку на засіданні суду виглядав дуже знеможеним.

Про це розповів його брат Давид, пише The Insider.

Читайте також: Саакашвілі помирає у в'язниці: колишній президент Грузії звернувся до світу

До арешту його вага становила 116 кілограмів зі зростом у 195 сантиметрів, у лютому вага впала до 67 кілограмів. За словами брата політика, це є результатом того, як із ним поводилися та в яких умовах доводилося перебувати багато місяців.

"Є ймовірність, що Михайла отруїли, це, напевно, потім доведе історія. Ситуація, правда, не краща, вага жахлива, не готовий сказати, скільки точно кілограмів зараз важить Михайло, але факт у тому, що він продовжує втрачати вагу і йде до смерті" - зазначив він.

Ситуацію із Саакашвілі прокоментував президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України. Він закликав владу Грузії передати його Україні для необхідного лікування і догляду.

"Ми неодноразово закликали офіційний Тбілісі зупинити це знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до України. Наші партнери у координації з Україною також пропонували різні опції порятунку. Сьогодні я доручив Міністерству закордонних справ викликати Посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею", - йдеться у його повідомленні.

Як писав "Апостроф", голодування, яке оголосив Саакашвілі після свого арешту в Грузії, вкрай негативно позначилося на здоров'ї екс-президента.

  • Вас також може зацікавити:

Мати Саакашвілі розповіла про внучку, яку народила українська дівчина

Лукашенко передав Путіну 130 тисяч тонн боєприпасів, їх везуть до Криму та на кордон Грузії — ЗМІ

У Грузії отруєного Саакашвілі доводять до виснаження: фото та відео з лікарні