RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Байден та Ердоган висловилися щодо членства України в НАТО

Україна не готова вступити до НАТО, зараз серед війни з російськими окупантами, але Сполучені Штати Америки нададуть їй такі гарантії безпеки, як Ізраїлю.

Про це голова Білого дому Джо Байден сказав в інтерв'ю Фаріду Закарію CNN.

Читайте також: Стартова заявка має бути тут: депутат Європарламенту про важливість саміту НАТО у Вільнюсі для України

Американський лідер зазначив, що зараз серед членів Альянсу немає єдиної думки щодо негайного прийняття України до НАТО.

"Але Україні потрібно запропонувати раціональний шлях кваліфікації для вступу до НАТО. А поки Україна не в НАТО, США нададуть їй гарантії безпеки як Ізраїлю", — заявив президент США.

Своєю чергою президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час пресконференція з українським колегою України Володимиром Зеленським заявив про те, що Україна заслужила членства в НАТО.

"Україна заслуговує на членство в НАТО. І я хочу знову підкреслити один момент у вашій присутності: ніхто не програє при створенні справедливого світу", – заявив Ердоган, додавши, що його країна підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Він також додав, що Туреччина надасть Україні всіляку підтримку задля відновлення – щоб вона якнайшвидше "встала на ноги" .

Нагадаємо, раніше президент Литви Гітанас Науседа попередив, що на саміті НАТО Україна отримає чимало, але не все, на що сподівається.

  • Вас може зацікавити:

У Сенаті Франції закликають заявити на саміті у Вільнюсі, що Україна стане членом НАТО

Віце-спікер парламенту Великобританії закликав прокласти шлях членства України в НАТО у Вільнюсі

Ми дамо вам сигнал: у НАТО зробили заяву про липневий саміт та Україну