RU  UA

Стартова заявка має бути тут: депутат Європарламенту щодо важливості саміту НАТО у Вільнюсі для України

Нинішній саміт НАТО, який відбудеться у столиці Литви, Вільнюсі, 11 та 12 липня й на якому буде присутній президент України Володимир Зеленський вкрай важливий, адже якщо на ньому не ухвалять правильних рішень, це може створити проблеми на кілька наступних років.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічус.

Читайте: Екс-головнокомандувачі країн НАТО закликають сформулювати дорожню карту вступу України в Альянс

Він підкреслив, що наразі необхідно створити практичну платформу підтримки України, яка може стати частиною гарантій, які будуть надані Києву. "Також необхідна фінансово-економічна допомога. Воєнна допомога має швидко зростати і потрібно ухвалювати рішення по якісно нових озброєннях", - вважає євродепутат.

Пятрас Ауштрявічус наголосив, що "Каховська трагедія", а також обстріли фосфорними бомбами показали справжнє обличчя росіян, тому відповідь має бути адекватною й уся зброя, включно з касетною, має бути надана ЗСУ, бо без неї агресора стримати неможливо.

"Також важлива масова підготовка українських військових. Це наблизить ЗСУ до стандартів НАТО. Шлях перетворення армії - дуже важкий і тривалий. Проте він має бути пройдений і Україна буде наближатися до НАТО", - зазначив він, додавши, що вступ до Північноатлантичного альянсу - тривалий процес, але стартова заявка має бути зроблена у Вільнюсі. До того ж, акцентував політик, присутність президента Зеленського на саміті у Вільнюсі є дуже важливою з точки зору відстоювання української позиції.

Нагадаємо, раніше президент Литви Гітанас Науседа попередив, що на саміті НАТО Україна отримає чимало, але не все, на що сподівається.

  • Вас може зацікавити:

У Сенаті Франції закликають заявити на саміті у Вільнюсі, що Україна стане членом НАТО

Віце-спікер парламенту Великобританії закликав прокласти шлях членства України в НАТО у Вільнюсі

Ми вам дамо сигнал: в НАТО зробили заяву про липневий саміт і Україну