RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Справа Наумова: сербський суд відмовив в передачі Україні колишнього генерала СБУ

Вищий суд міста Ниш у Сербії, яка декларує наміри вступити в Європейський Союз, відхилив запит України про екстрадицію колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, який з червня минулого року перебуває під вартою у цій країні.

Про це інформує Радіо Свобода.

У середу, 12 липня, спеціальна рада суду вирішила відхилити запит України про екстрадицію колишнього співробітника Служби безпеки України та направила справу на подальший розгляд до Апеляційного суду, як вищої судової інстанції.

Читайте: Начальник управління внутрішньої безпеки СБУ Наумов курирує схему контрабанди електроніки - журналіст

Згідно з екстрадиційним запитом щодо Андрія Наумова, Офіс генерального прокурора України звернувся до Міністерства юстиції Сербії у вересні 2022-го року, у якому йшлося, що в Україні Наумову оголосили дві підозри – "у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем" та у шахрайстві і завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 млн гривень.

Також прокурори наголосили, що гарантують утримання Наумова під вартою в Україні та його повернення на територію Сербії для відбуття покарання за вироком сербського суду, який заслуховує справу щодо ймовірного відмивання ним грошей.

Окремо у відомстві наголосили, що кримінальне переслідування екс-посадовця СБУ не є політично вмотивованим.

Сам же Андрій Наумов під час судових засідань у Сербії заявляв, що побоюється за своє життя у разі повернення в Україну.

Нагадаємо, очільника головного управління внутрішньої безпеки заарештували у червні минулого року, коли він намагався потрапити з Сербії до Північної Македонії.

Вас може зацікавити:

Це не розборки: в СБУ озвучили суму, за яку повинні були вбити генерала спецслужби

Учасника змови з метою вбивства генерала СБУ відправили за ґрати: нові подробиці

Скандал в СБУ: оприлюднено аудіо розмови організаторів вбивства генерала