RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Путін підписав закритий указ": росЗМІ повідомляють про зняття з посади генерала Суровікіна

Російський президент Володимир Путін своїм указом зняв генерала Сергія Суровікіна з посади командувача Повітряно-космічними силами, яку він обіймав з 2017 року.

Про це сповістив колишній головний редактор "Ехо Москви" Олексій Венедиктов, пише російська служба BBC.

Читайте також: В Росії посилилася кланова боротьба: яструби вимагають ескалації війни і нової мобілізації

Таку інформацію поширюють також джерела російських пропагандистських ЗМІ. Тоді як офіційного підтвердження його відставки нема. Генерал зник із публічного простору після заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина і досі ніде не з'являється.

Венедиктов, який перебуває у реєстрі "іноагентів", повідомив, що Суровікіна зняли з цієї посади, однак надалі залишається у розпорядженні Міністерства оборони РФ, тобто в армії.

Як пише телеведуча Ксенія Собчак, Суровікіна зняли з цієї посади закритим указом 18 серпня 2023 року.

За даними РБК, його зняли з посади "через перехід на іншу роботу", а зараз він нібито перебуває "у короткостроковій відпустці".

З-поміж президентських указів, які в цей час з'явились на офіційному порталі правової інформації, є один пропущений – 17 серпня міститься указ № 622 "Про порядок розробки та коригування прогнозу науково-технологічного розвитку Російської Федерації", а далі йде за 18 серпня - № 624 "Про присвоєння 14 винищувальному авіаційному полку почесного найменування".

Пропагандистські пабліки зазначають, що його дійсно усунуто. Мовляв, Суровікіна спочатку допитували у СІЗО "Лефортове", а потім – "у більш комфортних умовах".

Суровікін зник з інформпростору з 24 червня, коли Пригожин зробив спробу військового заколоту. Тоді він записав відео до "вагнерівців", де сидячи зі зброєю в руках, закликав їх повертатися до місць дислокації. ЗМІ після його зникнення стали писати, що генерала могли арештувати.

Зокрема, видання The Wall Street Journal повідомляло, що Суровікіна допитували разом з 13 старшими офіцерами. Одне з джерел заявляло, що він знав про плани ватажка ПВК "Вагнер", але в заколоті участі не брав.

Нагадаємо, глава Кремля Володимир Путін розповів про заколот ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним та про статус найманців, які брали участь у "поході на Москву".

  • Вас також може зацікавити:

"Знімемося з позицій і підемо на виручку Баті": російські десантники пригрозили Шойгу бунтом

Пригожин як бог: чому Путін покарав інших і забув про свого "кухаря"

Важко, але можливо: названо реальний спосіб, як вбити Путіна