RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Підтримали Пригожина? ФСБ закликає Путіна звільнити двох топ-силовиків

Деякі представники ФСБ виступають за те, аби президент Росії Володимир Путін звільнив російських міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова, проти яких виступав очільник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин під час свого заколоту.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, які обізнані у цьому питанні.

Читайте також: Суровікіна позбавили повноважень: в ГУР розповіли, що сталося з "м’ясником Алеппо"

Два анонімних співрозмовники розповіли виданню, що вимоги Пригожина звільнити Герасимова та Шойгу дістала деяку підтримку в ключових органах держбезпеки Росії.

Ще п'ять джерел Bloomberg зазначили, що група представників ФСБ, які займають більш агресивну позицію у сфері безпеки, підтримали відповідні вимоги Пригожина. Вони також пропонують Путіну більш агресивно воювати з Україною, оголосити воєнний стан по всій країні та провести загальну мобілізацію.

Водночас за інформацією видання, на даний момент "немає жодних ознак" того, що Путін планує звільнити Шойгу та Герасимова, а навпаки - активно розправляється з тими, хто критикує їх. Зокрема, йдеться про заарештованого терориста Ігоря Гіркіна та генерала-полковника Сергія Суровікіна, який керував окупаційною армією в Україні після Герасимова.

Нагадаємо, глава Кремля Володимир Путін розповів про заколот ПВК "Вагнер" на чолі з Євгеном Пригожиним та про статус найманців, які брали участь у "поході на Москву".

  • Вас може зацікавити:

"Знімемося з позицій і підемо на виручку Баті": російські десантники пригрозили Шойгу бунтом

Пригожин як бог: чому Путін покарав інших і забув про свого "кухаря"

Важко, але можливо: названо реальний спосіб, як вбити Путіна