RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Послів РФ і Білорусі не буде: Нобелівський фонд змінив рішення після гучного скандалу

Нобелівський фонд вирішив відкликати запрошення послів Росії, Білорусі та Ірану на церемонію вручення премій.

Про це повідомляється на сайті Фонду.

Читайте також: Український Центр громадянських свобод отримав Нобелівську премію миру

"Ми вирішили повторити тогорічний виняток зі звичайної практики - не запрошувати послів Росії, Білорусі та Ірану на церемонію вручення Нобелівської премії у Стокгольмі", - йдеться у заяві.

Також зазначається, що рішення Фонду запросити всіх послів на церемонію вручення Нобелівської премії викликало скандал і дуже різку реакцію. Зокрема, рішення фонду запросити посла країни-агресора Росії розкритикували в самій Швеції та в Україні.

Як відомо, у Нобелівському фонді заявили, що посли всіх країн, які дипломатично представлені у Швеції та Норвегії, будуть запрошені на церемонію вручення премії у грудні, оскільки прагнуть залучити навіть тих, хто не поділяє цінностей Нобелівської премії. Але минулого року це не завадило не включити до списку послів Росії та її сателіту Білорусі.

Спікер МЗС України Олег Ніколенко зазначив, що доносити цінності гуманізму до Москви та Мінська є "сізіфовою працею", яка, попри всі зусилля, не приведе до результату. Він висловив упевненість, що за таких умов у Кремлі рішення фонду сприймуть лише посиленням відчуття безкарності та новими злочинами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Танзанійський письменник Абдулразак Гурна не повірив, що став лауреатом Нобелівської премії з літератури. Коли чоловікові зателефонували з комітету, він вирішив, що його розігрують та попросив співрозмовника "відв'язатися".

Вас також може зацікавити:

Папа Римський потрапив у черговий скандал: росіяни кажуть, що вихваляв Катерину та велику Росію

Потрапили до "чорного списку": лідерів 7 країн не запросили на коронацію Чарльза ІІІ

ООН зганьбилася заявою про вбивство дітей українськими військовими