RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

РФ попри санкції збільшила виробництво ракет вище довоєнного рівня: ЗМІ дізналися деталі

Росії вдалося обійти санкції та експортний контроль, введені Заходом, і наростила виробництво ракет вище довоєнного рівня, внаслідок чого Україна стає особливо вразливою перед масованими атаками в найближчі місяці.

Про це пише The New York Times.

Читайте також: Росія витратила сотні ракет і дронів на знищення муляжів: з'явилися цікаві подробиці

У матеріалі наголошується, що крім постачання озброєнь Україні, Сполучені Штати ключовою частиною своєї стратегії підтримки Києва зробили заборону на передачу військових компонентів Росії. За оцінками американських чиновників, внаслідок санкцій Росія була змушена різко сповільнити виробництво ракет та іншого озброєння на початку війни у лютому 2022 року як мінімум на шість місяців. Але до кінця 2022 року військово-промислове виробництво в РФ знову почало набирати обертів.

Росія обійшла американський експортний контроль, використовуючи свої розвідувальні служби для переправлення ключових компонентів до третіх країн, з яких їх легше доставити до РФ. Менш ніж за рік з початку війни Росія відновила постачання критично важливих компонентів через такі країни, як Вірменія та Туреччина.

Тоді Пентагон працював над пошуком способів допомогти українцям краще справлятися з ракетами та безпілотниками, які запускає Росія п цивільних об'єктах у Києві та по всій країні. Пентагон надав системи ППО Patriot, Avenger і Hawk. Але ЗСУ недостатньо систем ППО, щоб прикрити всю країну, і їм доводиться вибирати об'єкти, які вона захищає.

У жовтні 2022 року США зібрали міжнародних чиновників у Вашингтоні з метою посилити санкції щодо РФ. Тоді американські офіційні особи заявили, що, на їхню думку, санкції та експортний контроль працюють частково тому, що вони утримують не всі країни від відправлення мікрочіпів, друкованих плат, комп'ютерних процесорів та інших компонентів, необхідних для високоточної зброї, а також необхідних компонентів для дизельних двигунів. вертольотів та танків.

Але Росія швидко адаптувалася та змогла контрабандою ввозити мікроелектроніку та інші західні матеріали, необхідні для крилатих ракет та іншої високоточної зброї. У результаті військове виробництво не тільки відновилося, а й різко зросло. Також РФ може налагодити виробництво близько двох мільйонів артилерійських снарядів на рік, що вдвічі більше, ніж прогнозували західні розвідувальні служби.

Американські офіційні особи заявили, що вони можуть уповільнити, але не зупинити контрабанду компонентів, необхідних РФ для ракет. Нині США та Євросоюз мають спільний список із 38 різних категорій товарів, експорт яких до Росії обмежений. Американські офіційні особи заявили, що дев'ять із 38, в основному мікроелектроніка, що використовується в ракетах і дронах, є найбільш пріоритетними для блокування.

Західні офіційні особи кажуть, що є й добрі новини. Російське виробництво все ще не встигає за тим, як швидко її військові спалюють боєприпаси та втрачають техніку. І хоча Москва досягла успіхів у контрабанді процесорів і друкованих плат, вона стикається з нестачею ракетного пального та основних вибухових речовин.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни обстріляли Одеський порт ракетами "Калібр", метою атаки було цивільне вантажне судно, але атаку змогла відбити українська ППО.

Вас також може зацікавити:

Виробництво дронів у РФ: The Washington Post дізналося про масштабні плани Кремля

Росіяни почали запускати Україною "шахеди" власного виробництва: фото

Ракети в Росії не закінчаться ніколи: експерт розповів, як Україні протистояти атакам РФ