RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

"Є історичне рішення": Зеленський натякає на нове озброєння, відео

Україна домовилася зі США не лише про новий пакет військової допомоги, а й про спільне виробництво озброєння.

Про це у вечірньому відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський.

За його словами, до військової допомоги увійдять зразки озброєння, які пізніше "самі заявлять про себе". В цьому контексті Зеленський зазначив артилерійські системи, ППО, тактичні машини, ракети до HIMARS тощо.

Читайте також: Надання ATACMS Україні: у Байдена відреагували на чутки

Окремо президент розповів, що Україна та США досягли історичного рішення щодо спільного виробництва зброї та оборонних систем, зокрема й ППО.

"Це те, що було абсолютною фантастикою ще недавно. Але стане реальністю. Ми зробимо це реальністю. Кожен, хто працює на державу. Це нова якість оборонної промисловості України – значно сильніша. І це ж економіка. Захист для наших міст. Підприємства, нові робочі місця для обох наших народів – і для українців, і для американців. Маємо чітку перспективу – те, про що вже домовились, – нової міцності України для недопущення повторення російських агресій", - продовжив очільник держави та подякував за допомогу президентові США Джо Байдену та кожному американцю, хто цінує свободу України.

За словами Зеленського, Київ також має економічні домовленості з урядами країн-союзниць та представниками великого бізнесу. Наразі є рішення про зону вільної торгівлі з Канадою, а під час візиту до Вашингтону підписали меморандум щодо взаємодії в енергетиці.

Окремо Україна має домовленість з Канадою щодо відновлення Каховської ГЕС, яку підірвали російські війська.

"Очевидний інтерес великих компаній і США, і Канади працювати в Україні. Окремо я хочу подякувати за готовність уряду Канади виділити фінансування для музею Голодомору-геноциду, для добудови цього музею. Символічно, що саме Канада підтримає Україну в захисті історичної пам’яті. Дякую, Канадо!" - додав очільник держави у вечірньому відеозверненні.

Раніше ми розповідали, що Зеленський здійснив візит до Канади.

Вас може зацікавити:

Байдена "дотиснули"? Україна може отримати невелику частину ракет ATACMS

Без ATACMS: в Білому домі розкрили головні теми перемовин Зеленського і Байдена

Зеленський і Байден зустрілися в Білому домі: перші кадри