RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

ООН виділить 123 млн доларів Україні: куди підуть гроші

Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) відправить Україні 123 мільйони доларів для адресної допомоги на зимовий час, коли може бути повторний блекаут, майже одному мільйону постраждалих українців через повномасштабне російське вторгнення.

Про це йдеться у звіті управління УВКБ ООН.

Читайте також: Відключення світла під час блекауту: шість категорій українців внесуть в спеціальну базу

Гроші надходитимуть готівкою у період з з вересня 2023 року до лютого 2024 року. Їх виділили для того, аби покрити витрати на електроенергію та оренду житла постраждалим через війну. Там, де немає можливості отримати готівкою, УВКБ ООН та партнери виділятимуть обігрівачі, непродовольчі товари та притулок.

За даними ООН, грошову допомогу отримають 450 тисяч українців, а житлом чи засобами обігріву забезпечать 15,75 тисячі громадян. 62,25 тисячам людей нададуть зимові куртки та взуття, а 250 тисяч українців зможуть отримати необхідні у холодний період непродовольчі товари (термоковдри, кухонні гарнітури, матраци, спальні мішки, лампи, термоси, рушники). Загалом обіцяють допомогти в Україні 900 тисячам людям, постраждалим через війну.

Крім того, Організація Об'єднаних Націй забезпечить ремонт систем опалення та електропостачання у 362 будівлях, де проживають 18 тисяч українців. Вже підготовили генератори для обслуговування 104 тисяч людей - їх розподілятимуть у міру необхідності.

Також ООН направить 5,2 мільйона доларів на допомогу 55 тисячам українських біженців у Молдові. Ці гроші підуть й на підтримку більше ніж 20 громадських приміщень, зокрема центри розміщення біженців та установи для дітей.

Нагадаємо, ООН опублікувала нове розслідування щодо злочинів Росії.

  • Вас може зацікавити:

Українці вже приготувалися: американський експерт дав прогноз щодо зимових атак РФ

Тариф переглянули: якою з 1 жовтня буде "абонплата" за газ і хто платитиме менше

Зеленський виступив на Раді безпеки ООН: відео і головні тези