RU  UA

Їх вибрали знов: в чому різниця нацистських та путінських погромів євреїв

Єврейські погроми виникали на тлі військових поразок Російської імперії, на тлі слабкості та бідності. І це відбувається і зараз – знову війна, знову погроми.

Політтехнолог Михайло Шейтельман в ефірі Апостроф TV провів паралелі між подіями у Дагестані та єврейськими погромами в Російській імперії.

Читайте: Кремль порушив єврейське питання: що стоїть за погромами в Дагестані

Політтехнолог зазначив, що після того, як глава Кремля Володимир Путін розпочав свої щоденні антисемітські мітинги, він закликав російських євреїв їхати, оскільки погроми обов'язково відбудуться їм, проте порівнювати ситуацію треба з гітлерівською Німеччиною.

"Що було з гітлерівською Німеччиною, але не було ще з Росією? Зовнішня агресія була, повне захоплення влади та знищення всіх політичних конкурентів – вони усі у в'язниці, як сиділи антифашисти в концтаборі, зараз сидять російські антифашисти. Далі – напад на сусідні країни, що у Німеччини, що у Російській Федерації. Все один в один. Що залишилось? Тільки одне питання – знищення якоїсь національності. Ось вам євреї, і їх обрали знову за тією ж книжкою", - розповів Михайло Шейтельман.

Якщо лідер країни щодня виступає по телевізору та розповідає, що у всьому винні євреї, то людська логіка підказує, що в результаті почнуться погроми, – упевнений він.

"Де? Там, де більше прихильників Путіна. Чому Махачкала? Не тому, що це Кавказ, не тому, що це іслам, - там не було ісламських гасел, там навіть муфтій виступив проти. Це путінські погроми", - заявив Михайло Шейтельман.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в аеропорту "Уйташ" у Махачкалі під час погромів, натовп грабував магазини та склади.

  • Вас також може зацікавити:

У РФ розгоряються єврейські погроми: на Кавказі вимагають видворення біженців і палять будівлі, фото та відео

Дагестан розпалює полум'я революції: у Путіна не знають, що робити

Євреям у нас не місце: в Дагестані власниця мережі записала промовисте відео