RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Суд відправив за ґрати нардепа Лабазюка: хто він і на чому погорів, фото

Нардепа від групи "За майбутнє" Сергія Лабазюка, який раніше намагався підкупити посадовця Мінвідновлення, заарештували - він може вийти лише під заставу у мільйони гривень.

Про це повідомляють у Telegram-каналі "Ґрати".

Зазначається, що запобіжний захід політику обрали у вівторок, 28 листопада - його відправили на два місяці у СІЗО.

"Згідно з рішенням, він може вийти під заставу в 40 мільйонів 260 тисяч гривень", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 листопада Лабазюку оголосили про підозру в корупційних діях. НАБУ і САП повідомили, що народний депутат, намагався підкупити топпосадовців Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

За результатами слідства встановлено, що в серпні 2023 року він звернувся до високопосадовця міністерства з проханням виділити його фірмі контракти на відновлення інфраструктурних об'єктів на суму 1 мільярда гривень. Натомість він обіцяв винагороду у розмірі 3-5% від вартості кожного угоди.

Читайте також: Вперше в історії: нардеп з Антикорупційного комітету попався на хабарі біткоїнами, фото і відео

Для узгодження деталей угоди народний депутат залучив директора своєї компанії.

Після отримання 50 мільйонів гривень за контракт на відновлення пошкодженого мосту в одному з регіонів України, Лабазюк через посередника передав високопосадовцеві-розкривачу в Держагентстві відновлення обіцяну винагороду у розмірі 3-5% від суми угоди, що становить $150 тисяч, повідомили в НАБУ. Гроші він передавав, використовуючи китайську шкатулку, на парковці одного з супермаркетів у Києві.

У рейтингу найбагатших українців видання Forbes Лабазюк посів 65 місце з активами в 165 млн доларів. Головний актив депутата, що вже третій раз обраний до парламенту, - компанія Vitagro із земельним банком 80 тис. га. Нардеп потрапляв у кілька скандалів, серед яких – отримана з держбюджету компенсація за оренду житла або готельного номера в Києві, голосування за "диктаторські закони" під час Революції Гідності, корупційний скандал із продажем компанією депутата будматеріалів, що належать державі у 2014. У 2016 Лабазюк завдав тяжких черепно-мозкових травм працівнику СБУ, коли той знаходився при виконанні службових обов'язків. СБУ розслідувала діяльність Лабазюка, який підозрювався у розкраданні бюджетних коштів.

Раніше ми писали, що за слугу народу Одарченка внесли заставу його друзі та колеги.

  • Вас може зацікавити:

"Навіщо нам Донецьк, Луганськ і Крим?": Нові скандальні подробиці справи нардепа від "Слуги народу"

Хабарниця зі "Слуги народу": НАБУ показало відео, як нардепка намагалась позбутися грошей

Є гроші - нема призову: на хабарях викрито ще "порцію" працівників ВЛК та військкоматів, фото