RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

ППО для України: на засіданні "Рамштайн-19" підписали важливий документ

14 лютого у Брюсселі проходить 19-та за рахунком зустріч у форматі "Рамштайн". Її підсумком стане суттєве "закриття українського неба", шляхом посилення систем Протиповітряної оборони.

Про це повідомив голова Міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише 24 Канал.

Читайте також: НАТО може змінити курс: яким буде постачання зброї Україні

Як зазначив міністр оборони, перед засіданням "Рамштайн" було вперше проведено засідання коаліції Протиповітряної оборони на рівні голів Міноборони на чолі з Німеччиною разом з Францією.

Він наголосив, що саме протиповітряна оборона - це центральний виклик у війні в Україні. У зв'язку з цим допомога з боку союзників має стати відповіддю на затяжну війну. Загалом у коаліції налічується 15 держав. Країни-партнери підписали Меморандум про плани створити коаліцію з Протиповітряної та Протиракетної оборони.

"Це важливий крок за участю 15 країн-учасниць, адже ми всі усвідомлюємо, що протиповітряна оборона є важливим уроком війни проти України", – зауважив він.

Очікується, що коаліція координуватиме національні внески, щоб посилити ППО ЗСУ. Це дозволить Україні стати більш ефективною на полі бою і краще захищати населення. Документ раніше підписав голова Міноборони України Рустем Умєров. На церемонії його не було.

Також Німеччина долучиться до бронетанкової коаліції на чолі з Польщею. Німеччині важливо відігравати провідну роль у ній, адже саме Берлін майже щодня передає військову техніку.

Очікується, що ФРН передасть українцям утричі-четверо більше артилерійських боєприпасів в Україну у 2024-му, ніж торік. Витрати на це сягнуть 3,5 млрд євро.

Окрім того, Канада повідомила про намір виділити 44 млн доларів на Коаліцію з розвитку потенціалу Військово-повітряних сил України. Кошти покриють постачання необхідного обладнання для літаків F-16.

"Ці кошти допоможуть забезпечити постачання вкрай необхідного обладнання і матеріалів для F-16, таких як запасні частини, станції озброєння, авіонічні компоненти і боєприпаси", - повідомив міністр оборони Канади Білл Блер.

Також його країна надасть інструкторів, літаки й допоміжний персонал для підготовки пілотів у співпраці з Данією і Францією. Підготовка триватиме з лютого до кінця року. Мовну підготовку вже проходять близько 30 українських пілотів у мовній школі ЗС Канади.

Нагадаємо, країна НАТО Естонія передала Україні нову партію допомоги.

  • Вас також може зацікавити:

Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає

Коли відбудеться зустріч "Рамштайн-19": дата і подробиці

Трамп закликав не допомагати Україні: що сказав скандальний політик