RU  UA

Як Україні вийти з "польської кризи": названо найоптимальніший варіант

Та ситуація, яка виникла на кордоні з Польщею, є блюзнірством. З іншого боку, вона стосується європейської зеленої стратегії, яка б’є по сільському господарству.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів народний депутат України 6 скликання, експерт-міжнародник Євген Добряк.

"Ми повинні шукати консенсус на вищому політичному рівні", - вважає він, додавши, що найбільш оптимальний вихід з цієї кризи - відновлення морських шляхів експорту.

Читайте: Польські фермери анонсували новий страйк: куди попрямує "Зоряний марш" цього разу

Також він зазначив, що рух із підписання безпекових угод, який розпочався останнім часом, має для України дуже велике значення, бо в усіх документах підтримується територіальна цілісність України, наголошується на військовій і фінансовій допомозі.

Проте, як звернув увагу експерт, жодна з них не вимагає ратифікації, оскільки це б передбачало юридичні зобов'язання. Натомість, у разі зміни влади в країні, ці угоди можуть не дотримуватися, - визнає Євген Добряк.

"Німецька угода більш обережна. А Франція чітко декларує перспективу вступу України до НАТО і ЄС. Проте локомотивом буде угода зі США", - наголосив він, звернувши увагу, що загальна стратегія більшості американських політиків спрямована на підтримку України. Утім, зараз там триває дуже жорстка політична боротьба, але йде й робота над тим, щоб законопроєкт про військову підтримку Києва ж таки був проголосований у Палаті представників.

Раніше ми також розповідали, в чому криється причина блокади кордону в Польщі.

  • Читайте також:

Палата представників США не ухвалила допомогу Україні і пішла на канікули: реакція Байдена

Вперше в історії: США передадуть російські активи Україні через союзника

Білий дім вивчає можливість передачі Україні більш далекобійних ракет ATACMS