RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На аеродромі в Гостомелі Зеленський та західні лідери зробили заяви: фото, відео і всі подробиці

У другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну президент Володимир Зеленський разом з лідерами західних демократій відвідали меморіальну церемонію на аеродромі Гостомель під Києвом.

Про це глава української держави повідомив у Facebook.

Читайте також: "Ввічливі люди", захоплення Криму та Донбас: головні події початку неоголошеної російсько-української війни

"Великий народе великої країни! Неймовірно пишаюсь кожним, кожною. Захоплююсь кожним і кожною. Вірю в кожного і кожну. Будь-яка нормальна людина хоче, аби війна закінчилась. Але ніхто з нас не дозволить, аби закінчилась країна наша. Саме тому до слів про завершення війни ми завжди додаємо: на наших умовах. Саме тому біля слова мир завжди звучить: справедливий. Саме тому в майбутній історії біля слова Україна завжди стоятиме слово Незалежна. Боремось за це. І переможемо. У найкращий день нашого життя. Дякую всім вам воїни, нашому народу і всім у світі, хто стоїть поруч з нами і правдою. Слава Україні!", - сказав Зеленський.


Два роки тому в аеропорту Гостомелю росіяни знищили найбільший у світі літак "Мрія", проте вони не змогли знищити мрію, заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн під час меморіальної церемонії у Гостомелі у зв'язку з другою річницею повномасштабного російського вторгнення в Україну.

"Мрію про вільну і квітучу Україну, яка посяде своє місце в самому серці європейської сім'ї. Сьогодні ця мрія живе, і разом ми перетворимо її на реальність. Буде вільна і суверенна Україна, буде мир і процвітання, і буде Європа. І битва за Гостомельський аеропорт більше не згадуватиметься як найтемніша година в нашій історії, а як початок нової ери, для України і для всієї Європи”, - сказала фон дер Ляєн.

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні зазначила, що Гостомель, звідки росіяни хотіли розпочати наступ на Київ, є символом української гідності, а також символом провалу Москви.

"Це місце є символом провалу Москви. Це місце є символом української гордості. У цьому місці можна вдихнути історію, а історія нагадує, що є щось сильніше за ракети, бомби, голод і холод. Це щось - це любов до Батьківщини, любов до свободи і бажання гарантувати своїм дітям квітуче і успішне майбутнє”, - сказала Мелоні.

"Канада була на вашому боці не тільки тому, що це було правильно, а й тому, що ваша боротьба - це наша боротьба. Ви боретеся за свій суверенітет, за свою територію, за свою мову, за свою культуру. За свою демократію. Але так само ви воюєте і за нашу демократію", - сказав прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на церемонії на аеродромі Гостомель під Києвом.

Своєю чергою, в соцмережах зазначили, що на церемонії в Гостомелі не було жодного місцевого мешканця.

"Гостомель, Україна. Трюдо, Мелоні, Де Кроо, Фон дер Ляйєн та жодного місцевого жителя", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що до Києва прибула низка лідерів країн Заходу в знак солідарності до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

Третій рік тотального опору: в Україні вийшов календар, присвячений героям війни з РФ, відео

"Піксель. Вартовий свободи": у ЗСУ випустили мультфільм про війну, відео

"Привітаємо орків гаряче!": "Українська команда" в другу річницю вторгнення продовжує збір на дрони-літаки