RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія готується до нападу Китаю: з’явилися секретні дані про ядерні навчання

У Росії відпрацювали різноманітні сценарії китайського вторгнення та пропрацювали застосування тактичної ядерної зброї у разі необхідності.

Про це йдеться на порталі "Financial Times".

У конфіденційних документах описується поріг використання тактичної ядерної зброї, який нижчий, ніж будь-коли Росія публічно визнавала. Ця схованка містить 29 секретних військових документів, складених російськими органами в період з 2008 по 2014 рік.

Критерії для можливої ядерної реакції різняться від вторгнення ворога на територію РФ до більш конкретних причин, таких як знищення 20% російських стратегічних підводних човнів з балістичними ракетами.

Попри те, що документам понад 10 років, експерти підтверджують їх актуальність для сучасної російської військової доктрини. Матеріали навчальних занять свідчать про те, що Східний військовий округ Росії вивчав різноманітні сценарії, включаючи можливе китайське вторгнення. Ці навчання відображають унікальне бачення РФ щодо свого ядерного арсеналу як кутового каменя своєї оборонної політики та підготовки військ до можливого використання першого ядерного удару в певних бойових сценаріях.

У одному зі сценаріїв, що описують можливий напад Китаю, вказується, що Росія, визначена як "Північна Федерація" у рамках військової гри, може вжити тактичного ядерного удару, щоб зупинити просування "Півдня" з другою хвилею вторгнення.

Читайте також: Космічні яйця: як Захід злякався однієї російської ракети

"Головнокомандувач віддав наказ ... застосувати ядерну зброю ... ...у разі розгортання противником підрозділів другого ешелону і загрози подальшого наступу "Півдня" на напрямку головного удару", - йдеться в документі.

У окремій навчальній презентації для офіцерів ВМС, не пов'язаній з Китаєм, розглядаються ширші критерії потенційного ядерного удару. Вони охоплюють можливість висадки супротивника на території РФ, ураження підрозділів, що відповідають за охорону прикордонних районів, або необхідність відповіді на напад супротивника за допомогою звичайних озброєнь.

Ризики визначаються як сукупність факторів, за яких втрати російських військ "необоротно призведуть до їхньої нездатності зупинити велику ворожу агресію", що є "критичною ситуацією для державної безпеки Росії".

Серед інших можливих умов відзначається знищення 20% стратегічних підводних човнів з балістичними ракетами, 30% атомних ударних підводних човнів, трьох або більше крейсерів, трьох аеродромів або одночасне ураження основного і резервного берегових командних пунктів.

Передбачається, що російські військові зможуть використовувати тактичну ядерну зброю для досягнення широкого спектра цілей, включаючи "стримування держав від агресії [...] або ескалації військових конфліктів", "припинення агресії", запобігання втратам бойових підрозділів чи території Росії, а також підвищення ефективності російського військово-морського флоту.

Раніше ми писали, що Байден ініціював переговори з РФ через "зоряні війни" Кремля в космосі.

  • Вас може зацікавити:

Медведєв пригрозив США війною за Аляску

Медведєв знову погрожує Заходу "Апокаліпсисом": цього разу – ракетами зі "спеціальними" боєголовками