RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україну зібрався спецпосланець Китаю, щоб обговорити закінчення війни: з Києва поїде до Москви

Посол з Китаю Лі Хуей прибуде на цьому тижні до Києва, аби переговорити щодо російсько-української війни. Окрім цього, він планує відвідати РФ та країни ЄС.

Про це повідомляє The Guardian.

Варто зазначити, що це буде друга спроба китайських представників "врегулювати російсько-український конфлікт". При цьому, ця країна і досі намагається зберігати нейтралітет, але її критикують за відмову засудити Москву за її вторгнення в лютому 2022 року.

Зокрема, минулого року Китай опублікував документ, згідно з яким війну можна було припинити, віддавши Росії захоплені на той час території.

Читайте також: США можуть вперше накласти санкції на Китай через допомогу РФ у війні

Наразі Китай вважає найнеобхіднішим "зберегти мир".

"За останні два роки ми ніколи не відмовлялися від наших зусиль сприяти миру і ніколи не припиняли сприяти переговорам. Усе, що ми зробили, веде до однієї мети, яка полягає в досягненні консенсусу щодо припинення війни та прокладання шляху до мирних переговорів", — сказала на брифінгу речник МЗС Мао Нін.

Впродовж останніх двох років економічне співробітництво та дипломатичні зв'язки між Китаєм і Росією значно розширилися, а їх стратегічне партнерство стало ще міцнішим після подій, що відбулися в Україні. Під час зустрічі на саміті у Москві минулого року президент Китаю Сі Цзіньпін і його російський колега Володимир Путін оголосили про настання "нової ери" у відносинах між країнами. Крім того, віце-міністр закордонних справ Китаю Сунь Вейдун недавно заявив, що стосунки між країнами переживають "найкращий період в історії".

Раніше ми писали, що у Пентагоні попередили про наслідки послаблення допомоги Україні.

  • Вас може зацікавити:

Китай на межі катастрофи: як це вплине на Путіна та решту світу

Ілюзія про мир: Путін попередив Китай про війну в Україні на роки

Надавали допомогу росіянам: США наклали санкції на 40 китайських компаній